Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Muna, annos 60g120g105kcal9.1g1g7.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 120g402kcal0.1g97.9g0.1g1.7g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Raparperi 1000g337kcal6.9g55g1g14g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Sokeri170g690kcal0g169.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5140g11293kcal119g1439.2g538.8g49.8g
Valittu annoskoko2570g5647kcal59.5g719.6g269.4g24.9g
Annoskoko puolitettuna1285g2823kcal29.8g359.8g134.7g12.5g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205