Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g219kcal0.4g0.1g24.5g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Muna, annos 60g12g11kcal0.9g0.1g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.3g0.3g0.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.8g0g0.2g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Raparperi 100g34kcal0.7g5.5g0.1g1.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 40g26kcal1.3g1.9g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Sokeri17g69kcal0g17g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana516g1134kcal12.2g144.2g54g5g
Valittu annoskoko258g567kcal6.1g72.1g27g2.5g
Annoskoko puolitettuna129g284kcal3.1g36.1g13.5g1.3g
Arvot/100g100g220kcal2.4g27.9g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205