Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 38g272kcal0.4g0.1g30.5g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Raparperi 60g20kcal0.4g3.3g0.1g0.8g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g1674kcal18.8g241.4g68.2g6g
Valittu annoskoko259g837kcal9.4g120.7g34.1g3g
Annoskoko puolitettuna130g419kcal4.7g60.4g17.1g1.5g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251