Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl15g51kcal2.1g8.4g1g1.6g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g15g4.9kcal0.5g0.7g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu51g64kcal5.6g0.2g4.6g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana519g854kcal74g21.2g52.4g4.2g
Valittu annoskoko260g427kcal37g10.6g26.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna130g214kcal18.5g5.3g13.1g1.1g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.1g10.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857