Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 375g2720kcal4.5g1.5g304.9g0g
Sokeri 638g2588kcal0g636.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.4g0.8g28.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 488g1673kcal49.7g341.2g5.8g17.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g39kcal1.4g7.5g0.9g3.5g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 50g168kcal0g40.8g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5180g16741kcal189.6g2412.2g680.8g59.6g
Valittu annoskoko2590g8371kcal94.8g1206.1g340.4g29.8g
Annoskoko puolitettuna1295g4185kcal47.4g603.1g170.2g14.9g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251