Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 464g3367kcal5.5g1.9g377.4g0g
Sokeri 169g687kcal0g169.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 517g1775kcal52.7g362.1g6.2g18.1g
Kananmuna kuoreton 438g624kcal54.7g1.3g44.9g0g
Sokeri 564g2288kcal0g563.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g265g127kcal0.3g31.8g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g273kcal8.1g55.7g1g2.8g
Sokeri 159g646kcal0g159g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g19575kcal242.6g2688g859.6g41.8g
Valittu annoskoko2656g9788kcal121.3g1344g429.8g20.9g
Annoskoko puolitettuna1328g4894kcal60.7g672g214.9g10.5g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081