Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 50g267kcal0.2g0.3g30.2g0g
Sokeri 43g174kcal0g42.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g71g49kcal0g11.3g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta59g212kcal7.7g41.3g1.2g2.1g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8.1kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1559kcal27.2g197.8g71.8g4.2g
Valittu annoskoko272g779kcal13.6g98.9g35.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna136g390kcal6.8g49.5g18g1.1g
Arvot/100g100g287kcal5g36.4g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687