Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 504g2673kcal1.5g2.5g302.2g0g
Sokeri 428g1738kcal0g427.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 443g632kcal55.4g1.3g45.4g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g705g494kcal0g112.8g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta589g2122kcal76.6g412.5g12.4g20.6g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g81kcal0g19.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g15585kcal270.2g1976.2g720g41.6g
Valittu annoskoko2720g7792kcal135.1g988.1g360g20.8g
Annoskoko puolitettuna1360g3896kcal67.6g494.1g180g10.4g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687