Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g480g288kcal7.2g62.4g0.5g4.3g
Linssi, punainen, Go Green333g1083kcal80g163.3g3.3g40g
Sipuli (kuorittu)147g40kcal1.9g7g0.3g2.5g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g173g49kcal1g10.3g0.3g4.3g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Tomaattimurska 666g196kcal3.7g35.3g1.3g12.7g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g3692kcal189.8g561g51.6g128.2g
Valittu annoskoko2832g1846kcal94.9g280.5g25.8g64.1g
Annoskoko puolitettuna1416g923kcal47.5g140.3g12.9g32.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663