Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1801g380kcal21.6g61.2g3.6g37.8g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.7g0g
Jauheliha, sika-nauta 480g1063kcal84g0g81.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu144g182kcal15.8g0.4g13g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)120g96kcal1.2g5.4g8.4g0g
Ohrasuurimo 204g658kcal16.8g128.9g4.1g15.5g
Siirappi 24g72kcal0g17.8g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.4g6.7kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5712g5192kcal281.4g435.2g249.2g109.8g
Valittu annoskoko2856g2596kcal140.7g217.6g124.6g54.9g
Annoskoko puolitettuna1428g1298kcal70.4g108.8g62.3g27.5g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649