Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Bataatti, kuorittu 583g472kcal9.2g98.1g0.3g17.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Rypsiöljy 33g289kcal0g0g32.7g0g
Vesi1166g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g65g78kcal1.6g3.9g5.9g1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g187g523kcal35.5g0g41g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 233g106kcal7g11.2g3.5g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5726g3278kcal118.2g293.4g169.4g62.8g
Valittu annoskoko2863g1639kcal59.1g146.7g84.7g31.4g
Annoskoko puolitettuna1432g820kcal29.6g73.4g42.4g15.7g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548