Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 42g306kcal0.5g0.2g34.3g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.4g0.7g1.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.4kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Raparperi 68g23kcal0.5g3.7g0.1g0.9g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.6g19kcal0g4.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g1883kcal21.6g271.2g76.8g6.6g
Valittu annoskoko291g942kcal10.8g135.6g38.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna146g471kcal5.4g67.8g19.2g1.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251