Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali188g40kcal2.2g6.4g0.4g3.9g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi 1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 50g111kcal8.8g0g8.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)13g10kcal0.1g0.6g0.9g0g
Ohrasuurimo 21g69kcal1.8g13.4g0.4g1.6g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana595g541kcal29.4g45.4g26g11.4g
Valittu annoskoko297g270kcal14.7g22.7g13g5.7g
Annoskoko puolitettuna149g135kcal7.4g11.4g6.5g2.9g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649