Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g76g564kcal0g0g62.5g0g
Sokeri 102g413kcal0g101.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Kaurahiutale 61g228kcal8.8g34.8g4.5g6.1g
Leivinjauhe 2.5g4.5kcal0.1g1g0g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g2523kcal25g279.2g140.2g13.8g
Valittu annoskoko300g1262kcal12.5g139.6g70.1g6.9g
Annoskoko puolitettuna150g631kcal6.3g69.8g35.1g3.5g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536