Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 188g415kcal32.8g0g31.9g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kauralese 13g45kcal2.3g5.7g1g2.2g
Kananmuna kuoreton 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Gouda juusto30g129kcal8.1g0g10.5g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1441kcal95g14.4g111.4g5.4g
Valittu annoskoko300g721kcal47.5g7.2g55.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna150g360kcal23.8g3.6g27.9g1.4g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272