Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1875g4152kcal328.1g0g318.8g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Kauralese 125g450kcal22.5g57g9.6g21.9g
Kananmuna kuoreton 300g428kcal37.5g0.9g30.7g0g
Gouda juusto300g1290kcal81g0g105g0g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6000g14412kcal947.2g145g1110.8g54g
Valittu annoskoko3000g7206kcal473.6g72.5g555.4g27g
Annoskoko puolitettuna1500g3603kcal236.8g36.3g277.7g13.5g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272