Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Bataatti, kuorittu 63g51kcal1g10.5g0g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g7g8.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g20g56kcal3.8g0g4.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana614g352kcal12.8g31.4g18.2g6.6g
Valittu annoskoko307g176kcal6.4g15.7g9.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna154g88kcal3.2g7.9g4.6g1.7g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548