Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 450g3264kcal5.4g1.8g365.8g0g
Sokeri 765g3105kcal0g764.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2007kcal59.6g409.5g7g20.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.7g9g1.1g4.2g
Raparperi 720g243kcal5g39.6g0.7g10.1g
Sokeri 144g585kcal0g143.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g201kcal0g49g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6216g20089kcal227.4g2895g816.8g71.4g
Valittu annoskoko3108g10044kcal113.7g1447.5g408.4g35.7g
Annoskoko puolitettuna1554g5022kcal56.9g723.8g204.2g17.9g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251