Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali197g42kcal2.4g6.7g0.4g4.1g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi 1.8g13kcal0g0g1.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 53g116kcal9.2g0g8.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu16g20kcal1.7g0g1.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)13g11kcal0.1g0.6g0.9g0g
Ohrasuurimo 22g72kcal1.8g14.1g0.4g1.7g
Siirappi 2.6g7.9kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g568kcal30.6g47.4g27g12g
Valittu annoskoko312g284kcal15.3g23.7g13.5g6g
Annoskoko puolitettuna156g142kcal7.7g11.9g6.8g3g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649