Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 119g49kcal1.2g4.9g1g4.4g
Tomusokeri 1dl=60g41g166kcal0g41.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 57g81kcal7.1g0.2g5.8g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 36g15kcal3.6g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.3kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g89kcal2.6g18.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 31g55kcal1.6g11.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g925kcal32.2g156.8g14.2g11g
Valittu annoskoko313g463kcal16.1g78.4g7.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna156g231kcal8.1g39.2g3.6g2.8g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025