Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 195g433kcal34.2g0g33.2g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Kauralese 13g47kcal2.3g5.9g1g2.3g
Kananmuna kuoreton 31g45kcal3.9g0.1g3.2g0g
Gouda juusto31g134kcal8.4g0g10.9g0g
Voi 5.2g38kcal0.1g0g4.2g0g
Oliiviöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1501kcal98.6g15g115.6g5.6g
Valittu annoskoko313g751kcal49.3g7.5g57.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g375kcal24.7g3.8g28.9g1.4g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272