Neljän viljan sämpylät

4 dl valmista hiutalepuuroa (n. 2,5 dl hiutaleita ja 2,5 dl vettä)

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g)
12-14 dl erikoisvehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
Pinnalle: siemeniä tai täysjyvähiutaleita

1. Mittaa valmis puuro kulhoon.

Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, suola ja sokeri.

Sekota taikinaan osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, että saat mehevämpi sämpylöitä.

Lisää taikinanteon loppuvaiheessa sulatettu margariini.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 20 palaan, jotka pyörittelet sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle.

(Tai jos jätät taikinan löysäksi, niin vaivaa ilmat kevyesti pois kohotusastiassa ja ota siitä märin käsin tai lusikoiden taikinaa ja nostele pellille leivinpaperin päälle.)
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

3. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai siemeniä.

Paista 225 n. 12-15 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanhiutale 120g396kcal12.1g69.6g4.2g13.8g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Vesi480g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2079g7276kcal249.5g1476.1g43.7g62.4g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6400g16660kcal525.2g3130.4g225.8g152.4g
Valittu annoskoko3200g8330kcal262.6g1565.2g112.9g76.2g
Annoskoko puolitettuna1600g4165kcal131.3g782.6g56.5g38.1g
Arvot/100g100g260kcal8.2g48.9g3.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367489