Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 47g340kcal0.6g0.2g38.1g0g
Sokeri 80g324kcal0g79.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.7g0.7g2.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.6g4.9kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.2g21kcal0g5.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g2093kcal23.8g301.6g85g7.2g
Valittu annoskoko324g1046kcal11.9g150.8g42.5g3.6g
Annoskoko puolitettuna162g523kcal6g75.4g21.3g1.8g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251