Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 604g3208kcal1.8g3g362.7g0g
Sokeri 514g2085kcal0g513.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 532g759kcal66.5g1.6g54.5g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g846g592kcal0g135.4g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta707g2546kcal91.9g495g14.9g24.8g
Leivinjauhe 36g64kcal1.9g13.7g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g97kcal0g23.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g18702kcal324.2g2371.8g864.2g50g
Valittu annoskoko3264g9351kcal162.1g1185.9g432.1g25g
Annoskoko puolitettuna1632g4676kcal81.1g593g216.1g12.5g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687