Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Bataatti, kuorittu 666g539kcal10.5g112.2g0.3g20g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Rypsiöljy 37g330kcal0g0g37.3g0g
Vesi1333g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g75g90kcal1.9g4.5g6.7g1.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g213g597kcal40.5g0g46.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 267g122kcal8g12.8g4g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6544g3746kcal135.2g335.6g193.2g71.6g
Valittu annoskoko3272g1873kcal67.6g167.8g96.6g35.8g
Annoskoko puolitettuna1636g937kcal33.8g83.9g48.3g17.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548