Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g561g4035kcal0g0g448.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 561g1923kcal57.1g392.3g6.7g19.6g
Sokeri 364g1479kcal0g363.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 168g211kcal18.5g0.4g15.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen224g74kcal7.4g11g0g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1401g476kcal2.8g99.5g4.2g25.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g16536kcal173g1767g949g89.8g
Valittu annoskoko3304g8268kcal86.5g883.5g474.5g44.9g
Annoskoko puolitettuna1652g4134kcal43.3g441.8g237.3g22.5g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355