Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 640g2196kcal65.2g448g7.7g22.4g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Sokeri 520g2111kcal0g519.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 480g203kcal47.1g1.9g0.5g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6696g18949kcal265g2889.6g709.6g53.4g
Valittu annoskoko3348g9475kcal132.5g1444.8g354.8g26.7g
Annoskoko puolitettuna1674g4737kcal66.3g722.4g177.4g13.4g
Arvot/100g100g283kcal4g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166