Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g20g6.6kcal0.7g1g0g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Timjami 0.5g1.4kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana693g1141kcal99.2g28.4g70g5.8g
Valittu annoskoko347g570kcal49.6g14.2g35g2.9g
Annoskoko puolitettuna173g285kcal24.8g7.1g17.5g1.5g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.1g10.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857