Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g60g36kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Linssi, punainen, Go Green42g135kcal10g20.4g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Tomaattimurska 83g25kcal0.5g4.4g0.2g1.6g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g462kcal23.6g70.2g6.4g15.8g
Valittu annoskoko354g231kcal11.8g35.1g3.2g7.9g
Annoskoko puolitettuna177g115kcal5.9g17.6g1.6g4g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663