Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Linssi, punainen, Go Green417g1354kcal100g204.1g4.2g50g
Sipuli (kuorittu)183g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g217g61kcal1.3g12.9g0.4g5.4g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Tomaattimurska 833g245kcal4.7g44.1g1.7g15.8g
Vesi1249g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7080g4615kcal237.4g701.2g64.8g160g
Valittu annoskoko3540g2307kcal118.7g350.6g32.4g80g
Annoskoko puolitettuna1770g1154kcal59.4g175.3g16.2g40g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663