Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.2g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 6g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 7.7g31kcal0g7.7g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g3.6g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri 2.2g8.8kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g267kcal3.2g36.8g11.8g0.4g
Valittu annoskoko36g134kcal1.6g18.4g5.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna18g67kcal0.8g9.2g3g0.1g
Arvot/100g100g368kcal4.4g50.7g16.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081