Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 525g3808kcal6.2g2.1g426.8g0g
Sokeri 893g3623kcal0g891.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 385g549kcal48.1g1.2g39.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 683g2342kcal69.5g477.7g8.2g23.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.7g0g0g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g54kcal1.9g10.5g1.2g4.9g
Raparperi 840g283kcal5.8g46.2g0.8g11.8g
Sokeri 168g682kcal0g167.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 70g234kcal0g57.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7252g23437kcal264.8g3377g953g83.4g
Valittu annoskoko3626g11718kcal132.4g1688.5g476.5g41.7g
Annoskoko puolitettuna1813g5859kcal66.2g844.3g238.3g20.9g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251