Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Bataatti, kuorittu 750g607kcal11.8g126.2g0.4g22.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.2g
Rypsiöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g84g101kcal2.1g5g7.6g1.3g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g240g672kcal45.6g0g52.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 300g137kcal9g14.4g4.5g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7362g4214kcal152g377.6g217.8g80.8g
Valittu annoskoko3681g2107kcal76g188.8g108.9g40.4g
Annoskoko puolitettuna1841g1054kcal38g94.4g54.5g20.2g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548