Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g641g4612kcal0g0g512.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 641g2198kcal65.3g448.4g7.7g22.4g
Sokeri 416g1690kcal0g415.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 192g241kcal21.1g0.5g17.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen256g85kcal8.5g12.6g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1601g545kcal3.2g113.7g4.8g28.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7552g18899kcal197.8g2019.8g1084.4g102.6g
Valittu annoskoko3776g9449kcal98.9g1009.9g542.2g51.3g
Annoskoko puolitettuna1888g4725kcal49.5g505g271.1g25.7g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355