Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2401g507kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Voi 22g163kcal0.3g0.1g18.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 640g1418kcal112g0g108.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu192g242kcal21.1g0.6g17.3g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)160g128kcal1.6g7.2g11.2g0g
Ohrasuurimo 272g877kcal22.4g171.8g5.4g20.7g
Siirappi 32g97kcal0g23.7g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.2g9kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g6923kcal375g580g332g146.6g
Valittu annoskoko3808g3461kcal187.5g290g166g73.3g
Annoskoko puolitettuna1904g1731kcal93.8g145g83g36.7g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649