Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 45g328kcal0.5g0.2g36.7g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.6g0g0g
Muna, annos 60g18g16kcal1.4g0.2g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.4g0.5g1.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g61kcal0g14.7g0g0.3g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Raparperi 151g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 60g39kcal1.9g2.9g2.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Sokeri26g104kcal0g25.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana774g1700kcal17.8g217g81.2g7.6g
Valittu annoskoko387g850kcal8.9g108.5g40.6g3.8g
Annoskoko puolitettuna194g425kcal4.5g54.3g20.3g1.9g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205