Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha23g37kcal4.3g0g2.3g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.3g7.7kcal0.3g1.3g0.2g0.2g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g2.3g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.7g10kcal0.8g0g0.7g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g129kcal11g3g8g0.4g
Valittu annoskoko39g64kcal5.5g1.5g4g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g32kcal2.8g0.8g2g0.1g
Arvot/100g100g165kcal14.1g3.8g10.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857