Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 696g5051kcal8.3g2.8g566.1g0g
Sokeri 254g1030kcal0g253.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 776g2662kcal79.1g543.1g9.3g27.2g
Kananmuna kuoreton 657g937kcal82.1g2g67.3g0g
Sokeri 846g3432kcal0g844.7g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g398g191kcal0.4g47.7g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 119g410kcal12.2g83.6g1.4g4.2g
Sokeri 239g969kcal0g238.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7968g29363kcal364.2g4032g1289g62.8g
Valittu annoskoko3984g14682kcal182.1g2016g644.5g31.4g
Annoskoko puolitettuna1992g7341kcal91.1g1008g322.3g15.7g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081