Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 700g5078kcal8.3g2.8g569.1g0g
Sokeri 255g1036kcal0g254.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.7g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g400g192kcal0.4g48g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Sokeri 240g974kcal0g239.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8010g29519kcal365.8g4053.2g1296g63g
Valittu annoskoko4005g14760kcal182.9g2026.6g648g31.5g
Annoskoko puolitettuna2003g7380kcal91.5g1013.3g324g15.8g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081