Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 154g63kcal1.5g6.3g1.2g5.7g
Tomusokeri 1dl=60g54g214kcal0g53.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 47g20kcal4.6g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g115kcal3.4g23.4g0.4g1.2g
Leivinjauhe 40g71kcal2.1g15.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g1196kcal41.6g202.8g18.2g14.2g
Valittu annoskoko404g598kcal20.8g101.4g9.1g7.1g
Annoskoko puolitettuna202g299kcal10.4g50.7g4.6g3.6g
Arvot/100g100g148kcal5.1g25.1g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025