Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1538g632kcal15.4g63.1g12.3g56.9g
Tomusokeri 1dl=60g535g2140kcal0g535.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 736g1050kcal92g2.2g75.4g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 468g198kcal45.9g1.9g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 334g1148kcal34.1g234.1g4g11.7g
Leivinjauhe 401g705kcal20.9g151.7g0g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8080g11960kcal416.6g2029.2g184.4g141.2g
Valittu annoskoko4040g5980kcal208.3g1014.6g92.2g70.6g
Annoskoko puolitettuna2020g2990kcal104.2g507.3g46.1g35.3g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025