Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Bataatti, kuorittu 83g67kcal1.3g14g0g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Rypsiöljy 4.7g41kcal0g0g4.7g0g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g9g11kcal0.2g0.6g0.8g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g27g75kcal5.1g0g5.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 33g15kcal1g1.6g0.5g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana818g468kcal16.8g42g24.2g8.8g
Valittu annoskoko409g234kcal8.4g21g12.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna205g117kcal4.2g10.5g6.1g2.2g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548