Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)333g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Bataatti, kuorittu 833g674kcal13.1g140.2g0.4g25g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Rypsiöljy 47g413kcal0g0g46.6g0g
Vesi1666g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g93g112kcal2.3g5.6g8.4g1.4g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g267g746kcal50.6g0g58.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 333g152kcal10g16g5g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8180g4683kcal168.8g419.4g241.6g89.8g
Valittu annoskoko4090g2341kcal84.4g209.7g120.8g44.9g
Annoskoko puolitettuna2045g1171kcal42.2g104.9g60.4g22.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548