Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Raparperi 960g323kcal6.6g52.8g1g13.4g
Sokeri 192g779kcal0g191.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 80g268kcal0g65.3g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8288g26785kcal302.8g3859.8g1089.4g95g
Valittu annoskoko4144g13393kcal151.4g1929.9g544.7g47.5g
Annoskoko puolitettuna2072g6696kcal75.7g965g272.4g23.8g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251