Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g107g790kcal0g0g87.6g0g
Sokeri 142g578kcal0g142.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Kaurahiutale 85g320kcal12.4g48.7g6.2g8.5g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.3g0g0g
Puolukka 43g17kcal0.2g2.9g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g3533kcal35.4g390.4g196g19.2g
Valittu annoskoko420g1767kcal17.7g195.2g98g9.6g
Annoskoko puolitettuna210g883kcal8.9g97.6g49g4.8g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536