Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g250g826kcal30g165.1g6g20.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu25g135kcal6.1g4.5g11.5g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana848g2215kcal74.6g353.4g60.4g43g
Valittu annoskoko424g1108kcal37.3g176.7g30.2g21.5g
Annoskoko puolitettuna212g554kcal18.7g88.4g15.1g10.8g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142152