Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g721g5188kcal0g0g576.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 721g2473kcal73.4g504.4g8.6g25.2g
Sokeri 468g1901kcal0g467.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 216g271kcal23.8g0.6g19.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen288g95kcal9.5g14.1g0g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1802g613kcal3.6g127.9g5.4g32.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g21261kcal222.4g2272g1220g115.4g
Valittu annoskoko4248g10630kcal111.2g1136g610g57.7g
Annoskoko puolitettuna2124g5315kcal55.6g568g305g28.9g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355