Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1098g8128kcal0g0g900.6g0g
Sokeri 1464g5944kcal0g1462.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 403g575kcal50.3g1.2g41.3g0g
Kaurahiutale 879g3288kcal127.4g500.8g64.1g87.9g
Leivinjauhe 37g64kcal1.9g13.8g0g0.2g
Puolukka 439g171kcal1.9g29.9g2.2g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g36337kcal363g4017.2g2016.4g199g
Valittu annoskoko4320g18169kcal181.5g2008.6g1008.2g99.5g
Annoskoko puolitettuna2160g9084kcal90.8g1004.3g504.1g49.8g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536