Tomaattikeitto

1 kg tomaatteja

1 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli

1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1 kpl kasvisliemikuutio

8 dl vettä

Kalttaa tomaatit.

Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet.

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja kuutioitu sipuli oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit, mausteet ja vesi.

Keitä 15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä.

Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 1892g431kcal10.6g65.3g5.7g26.5g
Oliiviöljy 37g330kcal0g0g37.3g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)213g58kcal2.8g10.2g0.4g3.6g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Basilika, kuivattu 2.7g6.8kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Timjami 2.7g7.5kcal0.2g0.7g0.2g1g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 29g89kcal2.8g4g6.9g0.5g
Vesi2132g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8672g1925kcal35.8g177.4g101.6g67.2g
Valittu annoskoko4336g963kcal17.9g88.7g50.8g33.6g
Annoskoko puolitettuna2168g481kcal9g44.4g25.4g16.8g
Arvot/100g100g22kcal0.4g2g1.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134158