Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 806g4277kcal2.4g4g483.6g0g
Sokeri 685g2781kcal0g684.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 709g1012kcal88.7g2.1g72.7g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1128g790kcal0g180.5g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta943g3395kcal122.6g660.1g19.8g33g
Leivinjauhe 48g85kcal2.5g18.3g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g129kcal0g31.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g24936kcal432.4g3162.6g1152.2g66.4g
Valittu annoskoko4352g12468kcal216.2g1581.3g576.1g33.2g
Annoskoko puolitettuna2176g6234kcal108.1g790.7g288.1g16.6g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687